Hertog Jan Pilsener

HERTOG JAN PILSENER

HET SPECIAALBIER ONDER DE PILSENERS

 

NATUURZUIVER BIER

Ons pilsener is het visitekaartje van Hertog Jan. Vanzelfsprekend selecteren we alle ingrediënten die we voor het brouwen gebruiken met de allergrootste zorg. Alleen de rijkste mout, de mooiste hop en kristalhelder natuurzuiver water uit de Eiffel zijn goed genoeg. Dankzij deze ingrediënten en natuurlijk de kunde van onze brouwers krijgt het bier die prachtige gouden kleur en vormt het een mooie, volle schuimkraag. Het bevat 5.1% alcohol en is te herkennen aan z’n rijke smaak en de aangenaam bittere afdronk. Drink ‘m liefst bij een temperatuur van 3 graden Celsius, dan smaakt ons Pilsener het best, en schenk ‘m als het even kan in ons eigen Hertog Jan Pilsener glas.

KARAKTERISTIEKEN

Karakter Stevig goudblond
Type Pilsener bier van lage gisting
Smaak Vol, met een aangenaam bittere afdronk
Kleur Goudblond
Alcohol% 5,1%
Drinktemp.  3°C

GERARD OVER PILSENER

Hertog Jan Pilsener is ons bekendste bier, echt het visitekaartje van onze brouwerij. Gebrouwen met de mooiste ingrediënten en natuurzuiver water. De volle, rijke smaak dankt het aan ons gist én aan de manier waarop we het brouwen.

Hoe we dat precies doen? Dat vertellen we alleen tijdens rondleidingen. In de afdronk proef je een mooi zacht bittertje. Zelf drink ik ons Pilsener het liefst vers gebrouwen.

 

Bron: Hertog Jan

Deze site is een onderdeel van het bier fijnproevers forum