Jopen Johannieter

Weizen dubbelbok

Vol met een gebrande bitterheid en zoete tonen, 9%

Jopen Johannieter wordt gebrouwen met een grote hoeveelheid geroosterde tarwemout. Ontdek een verrassend volle smaak waarbij de gebrande bitterheid balanceert met zoete tonen van chocolade, karamel, rozijnen en rood fruit.

De naam van het bier komt van het Johannieterklooster dat in het centrum van Haarlem stond. De monniken brouwden daar bier voor hun gasten en voor eigen gebruik. De panden zijn nu in gebruik door het Noord-Hollands Archief waar de oude brouwerskeuren van Haarlem zijn opgeslagen.

Kleur

Bruin

Geur

Karamel, drop, koffie, rijp rood fruit, rozijnen, geconfijt fruit en pruimen.

Smaak

Volle smaak van toast, chocolade, karamel, rozijnen en rood fruit.

Afdronk

Koffie en chocolade.

Heerlijk bij wild en desserts met chocolade

Bekijk de culicombi’s ›

Drinktemperatuur

Drinktemperatuur 8 – 10 graden ° Celsius

Deel je smaak

Eigenschappen

Kleur Bruin
Alcohol 9%
Gebruikte hop Hallertau Mittelfrüh
Bitterheid 25 EBU
Platogehalte 20 ° Plato

 

Bron: Jopen bier

Deze site is een onderdeel van het bier fijnproevers forum