Kriek Des Jacobins

Aan de basis van Kriek des Jacobins ligt het wort, gebrouwen van tarwe en gerstemout. Na het koken van dit wort, wordt dit brouwsel naar het open koelschip van de brouwerij gepompt om af te koelen.

Nadien ondergaat dit wort een spontane gisting en maturatie op eikenhouten vaten gedurende 18 maanden. Precies deze spontane gisting geeft een verfijnd smaak-en aromapalet aan het bier. Om zijn volle krieksmaak te bekomen voegt men er eveneens natuurlijke kriekensappen aan toe.

De fruitigheid van het aroma komt goed tot uiting in de mond. Het Jacobins Kriek heeft een evenwichtige, aangename en iets zoete smaak.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, hop, natuurlijk kriekensap, water
Smaak: Fris, vleug houtsmaak, fruitig, zoet
Kleur: EBC 35
Bitterheid: ØOOOO
Schenktemperatuur: 8°C
Alcoholpercentage: 4,5% Vol.
Heerlijk met: Gevogelte, fruitige desserts
Kenmerken: Spontane gisting, op eikenhout gerijpt

 

Bron: Swinkels Family Brewers

Deze site is een onderdeel van het bier fijnproevers forum