Vander Ghinste Roodbruin

Als basisingrediënten voor het Vander Ghinste Roodbruin gebruikt men gerstemout, tarwe, karamelmout, hop en water. Hiermee wordt een bier van hoge gisting gemaakt.

Door dit bier te versnijden met bier van spontante gisting, minstens 18 maanden oud, gerijpt op eikenhouten vaten, bekomt men dit specifieke Zuid-West-Vlaamse roodbruine bier.

De typische smaak wordt gekenmerkt door een evenwichtige balans van de fruitigheid van de hoge gisting met de zachte zuurheid van het spontane gistingsbier. Het heeft een verfrissende en uitgesproken dorstlessende afdronk.

Ingrediënten: Gerstemout, water, tarwe, hop
Smaak: Zacht zurig, karamelzoet, fris
Kleur: EBC 70
Bitterheid: ØOOOO
Schenktemperatuur: 8°C
Alcoholpercentage: 5,5%
Heerlijk met: Gerechten waarin mosterd verwerkt is
Kenmerken: Gueuze, spontane gistin

 

Bron: Swinkels Family Brewers

Deze site is een onderdeel van het bier fijnproevers forum